μπιφτεκια....

Options
katem78
katem78 Posts: 101 Member
καλημερα ... νομιζω οτι ηρθε η ωρα να ζωντανευουμε σιγα σιγα.
Ερωτηση... μπιφτεκια , υπαρχουν στην βαση δεδομενων, με serving size - 1 patty! ποσο ειναι το 1 patty? ποσα γραμμαρια? εγω αλλες φορες τα κανω μικρα...αλλες μεγαλυτερα...ποσο ειναι το βαρος ενος μπιφτεκιου (πανω κατω)

Replies

  • dloul
    dloul Posts: 1
    Options
    καλημέρα,

    αν μιλάμε για σπιτικά μπιφτέκια (στα οποία χρησιμοποιείς μοσχαρίσιο κιμά, ψωμί και αυγά για να τα πλάσεις) νομίζω οτι απο τη βάση δεδομένων ταιριάζει η καταχώρηση "Beff burger (bined with egg and breadcrumbs (homemade)". Εγώ τουλάχιστον αυτή χρησιμοποιώ. Μάλιστα μπορείς να επιλέξεις και serving size γραμμαρια. Τωρα ένα μπιφτέκι σε μέγεθος (γυναικίας) παλάμης πρέπει να είναι γυρω στα 100 gr.

    Ελπίζω να βοήθησα.
  • katem78
    katem78 Posts: 101 Member
    Options
    εγω δεν χρησιμοποιω αυγα... αλλα δεν πειραζει, βοηθαει καλυτερα να το βρισκω σε γραμμαρια!

    ευχαριστω!
  • mdespell
    mdespell Posts: 9
    Options
    Καλημέρα.

    Η δική μου συμβούλη, είναι να μην βασίζεσαι στις υπάρχουσες καταχωρήσεις για φαγητά. Τα περιεχόμενα της συνταγής, απέχουν πολύ από τον ένα χρήστη στον άλλον και μπορεί να αυξήσουν κατακόρυφα ή να μειώσουν αντιστοίχως την θερμιδική αξία. Θα σε βολέψει περισσότερο, να καταχωρήσεις τη δική σου συνταγή που μπορείς να την χωρίσεις και σε μερίδες που σε βολεύουν. Γενικά η αποδεκτή μερίδα κρέατος είναι περίπου 85 γρ.

    Για τα μεγέθη των μερίδων ρίξε μια ματιά κι εδώ : http://www.webmd.com/diet/printable/portion-control-size-guide