Ιδέες για τραχανα...

Options
katem78
katem78 Posts: 101 Member
Καλημερα.... τι ξέρουμε για τον τραχανα?
υπάρχει κάποιος αλλος τρόπος να μαγειρευτει εκτός από σούπα? ας πουμε να τον βαλουμε σε σαλάτα...ή όπως το ρυζι συνοδευτικό με κρέας?

Ευχαριστω

Replies

  • mdespell
    mdespell Posts: 9
    Options
    Καλησπέρα,

    Εχει περάσει καιρός, αλλά μια και το ερώτημα δεν φαίνεται να ήταν επείγον, παίρνω το θάρρος να απαντήσω έστω και καθυστερημένα.

    Εκτός λοιπόν από σούπα, μπορείς να μαγειρέψεις τον τραχανά με την τεχνική του ριζότο. Σωτάρεις δηλαδή ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτεις τον τραχανά χωρίς νερό και τον σωτάρεις και μόλις ο τραχανάς αρχίσει να ασπρίζει από τη ζέστη,σβήνεις με μισό ποτήρι κρασί. Μόλις απορροφήσει το κρασί, αρχίζεις να προσθέτεις κουταλιά κουταλιά, ζωμό της αρεσκείας σου. Κάθε φορά που ο τραχανάς απορροφά τον ζωμό, προσθέτεις κι άλλο. Ο στόχος σου είναι ο τραχανάς να μαγειρευτεί, αλλά να παραμείνει η υφή του (να μην γίνει τελείως κρέμα) και βεβαίως να έχει χυλώσει. Τελειώνεις το πιάτο με φρέσκο βούτυρο και λίγη παρμεζάνα λεπτοτριμένη. Είναι ωραίο και πρωτότυπο πρώτο πιάτο αλλά μπορεί να γίνει και πλήρες γεύμα αν προσθέσεις μια πρωτείνη. Κρέας, ψάρι, θαλασσινά, τυρί, ή ακόμα και σαλιγκάρια. Το μόνο του defaut : Παύει να είναι διαιτητικός. Αλλά μια φορά στο τόσο, δεν πειράζει.

    Καλή επιτυχία, και αν χρειαστείς διευκρινήσεις, είμαι στη διάθεσή σου.
  • katem78
    katem78 Posts: 101 Member
    Options
    σκεφτομουν κατι πιο "ελαφρυ" αλλα ενταξει μια φορα στο τοσο δεν ειναι κακο
    Ευχαριστω παντως, ειναι μια καλη ιδεα....