C25K

Options
Jillathia
Jillathia Posts: 12 Member
Hei!

Nå har jeg begynte på C25K. Jeg er på dag 2. Jeg har alltid vært den som hater løping så vi får se hva det blir :) Men så lenge går det bedre enn forventet.

Vi skal til USA for 5 uker i sommeren (jeg er amerikansk) og jeg har som et mal å løpe i Green Bay Packer 5K Walk/Run. Det er sponsert av mitt amerikansk fotballlag og er en kjempeberømt og artig løp. Har såååå lyst til delta!

Er det noen som har erfaring innenfor løping i Norge? Finns det litt større og artig/berømt 5K løp rundt omkring her? Kunne tenk meg å finne en i mai/juni som første steg :D

Replies

  • skrullerull
    skrullerull Posts: 40 Member
    Options
    Jeg har absolutt ingen anelse! Men jeg har også startet såvidt denne uka =) Jeg kommer til å skrive ut et skjema jeg tenkte krysse av på, jeg lurer på å kjøre dobbelt av alle dager, istedet for 3 dager med første så blir det 6 dager osv... Kommer nok til å ha mølletrening kun med rask gange innimellom også... Jeg vil også bruke lenger tid på oppvarming og nedtrapping så jeg får brent mer og utnytte tiden jeg har til rådighet =)
  • skrullerull
    skrullerull Posts: 40 Member
    Options
    Nei jaggu! Ser nå at den lokale avisa her arrangerer løp, der har de to løyper! En på 2.5km og en på 5 km!! Det har vært 1. mai to år på rad nå, står såklart ingenting om det blir noe i år da! Mai er kanskje litt kort frist for meg uansett....
  • jvarhaug
    jvarhaug Posts: 76 Member
    Options
    Hei igjen,
    jeg er ingen løper, og jeg er redd for belastningsskader i knærne. Derfor foretrekker jeg å sykle eller gå på rulleski. Men løping er et godt mål på hvor bra man er i form, derfor løp jeg en god del i sommer og i høst - bare for å se hvordan fremgangen var - og den var helt fantastisk. Løypa jeg løp "rundt Stokkavannet" ved Stavanger er ca 7,5 km + 0,45 x 2 fra parkeringsplassen = 8,43 km. Første gang jeg løp den tok det 1:06 - med gåintervaller; deretter 0:59 - med sakte jogging; så 0:52; så 0:48; så 0:43 - ganske rask løping. De siste tre månedene har jeg ikke prøvd, men antar at jeg ville klare å komme ned mot 40 nå, jeg har hatt lignende utvikling i farten på rulleski. Det er fantastisk å se fremgangen, jeg unner deg opplevelsen.

    Med tanke på knærne - løp på tærne, unngå asfalt og stopp hvis du kjenner at du ikke tåler det. Det er også lurt å la knærne hvile en del - og trene på andre måter 2-3 ganger i uka.

    Det finnes en hel mengde løp i østlands-området som det går an å være med på, men jeg har som sagt kun brukt løping som en måte å måle fremgang på, og aldri tenkt på å være med på løp. Det enkleste er trolig å google.
  • skrullerull
    skrullerull Posts: 40 Member
    Options
    Ta en titt her, det er MANGE løp i norge! =)http://db.kondis.no/
  • erikwie
    erikwie Posts: 9 Member
    Options
    Jeg er ingen løper, foreløpig så er det gåturer som gjelder, men sykkelen er nok snart tilbake igjen.

    Jeg er påmeldt 7km for Aktiv mot kreft - løp eller gå, skal da gå, ellers så er det jo turmarsjer over hele landet mesteparten av året, vanligste distansene er 5 og 10 km.

    http://www.holmestrandmarathon.com/7kmforaktivmotkreft.htm

    http://turmarsjforbundet.no/
  • neverenoughh1
    neverenoughh1 Posts: 2 Member
    Options
    Nå vet ikke jeg hvor du bor, men bor du i nærheten av Bergen er Knarvikmila veldig bra! :smile:
    Her har de både 5km, 10km, halvmaraton og forskjellige naturløyper.

    http://www.knarvikmila.no/
  • Jillathia
    Jillathia Posts: 12 Member
    Options
    Takk for tips! :D
  • piapernille
    piapernille Posts: 9 Member
    Options
    Sentrumsløpet i april er på 10 km (http://www.sentrumslopet.no/), det er i Oslo. Hater å løpe, men har bestemt meg for at jeg skal melde meg på og prøve å fullføre på rundt 1 time. Har noen i familien min som er superspreke og løp halvmaraton i fjor under Oslo-maraton på 2:05 så derfor valgte jeg å sette målet mitt på ca 1 time på 10 km :).